Kendt rigmand køber kæmpe underjordisk bunker

En bunker i den sydlige del af Odense har netop skiftet ejer. Det sikrede anlæg er oprindeligt opført under Den kolde Krig, og er en drøm for en ekstrem prepper: 527 underjordiske kvadratmeter fordelt på 36 rum, der angiveligt kan klare en atombombe.
Bunkeren er i sin tid opfør som bombesikker kommandocentral, og har senest været brugt som topsikret serverrum / © Nordicals

Under jorden på Sejerskovvej i Odense ligger ekstrem-prepperens hedeste drøm: Et 527 kvadratmeter stort bunkeranlæg, som et bygget til at modstå et atomart angreb. 

Nu har den fynske bunker fået ny ejer. Om den rent faktisk skal bruges som sikrings-facilitet i en krisesituation er usikkert, men den nye ejers navn giver måske et hint: Apocalypse Now ApS – anpartsselskabet Dommedag Nu. 

Ejeren af selskabet med et det ildevarslende navn er milliardæren Christian Stadil, der har tjent sin formue på bl.a. sportstøjsfirmaet Hummel. Stadil råder i forvejen over flere ejendomme på Fyn, og måske er det hans plan at omdanne Odense-bunkeren til privat beskyttelsesrum i luksusklassen. 

Christian Stadil-bunker
Hummel-milliardæren Christian Stadil har endnu ikke løftet sløret for, hvad det underjordiske bunkeranlæg skal bruges til / © Kim Matthäi Leland

Under alle omstændigheder har nyerhvervelsen i hvert fald potentialet: Bunkeren er opført under Den kolde Krig som kommandocentral og kunne dengang forsegles fuldstændig i tilfælde af krig. 

I de senere år har den været anvendt som topsikret serverrum for en lokal it-virksomhed, men nu, hvor computerne er fjernet, giver de 36 underjordiske rum plads til både et velassorteret krise-forråd, hele familien og sikkert også en god del af vennekredsen. 

Verden over har flere andre kendis’er og milliardærer i disse år investeret formuer i private bunkere – fx er stifteren af Facebook, Mark Zuckerberg, ved at få opført et 500 kvadratmeter bombesikker luksusbolig under jorden på stillehavsøen Hawaii.

Forberedelse på en krisesituation behøver heldigvis ikke være så ekstremt. Ved at følge beredskabsstyrelsens anbefalinger og fx have en mindre forrråd af mad, vand og en nødradio er du godt hjulpet i de fleste situationer. 

Bunker-Fyn
De mere end 500 kvadratmeter er fordelt på 36 rum, så der er god plads i det underjordiske anlæg / © Nordicals

Relaterede artikler

Prepper håndbogen

Forudbestil din kopi i dag

Nyhedsbrev

Tilmeld dig

De nyeste artikler fra Preppers Pit
– direkte i din indbakke.

Bær over med os! Vi er i fuld sving med at bygge Preppers Pit op. Tjek løbende sitet – vi tilføjer nyt indhold og funktioner dagligt.